top of page

Festival Groeneveld

Groene Geluiden!

18 september: klassieke muziek, jazz, dans,

couture, kunst, kunstmarkt en niet te vergeten heerlijk eten en drinken!

Voor de derde keer wordt het gewaardeerde Festival Groeneveld georganiseerd op Kasteel Groeneveld in Baarn. Het thema dit jaar is Groene geluiden. We verwelkomen je graag op 18 september aanstaande. 

 

De natuur is door de eeuwen heen voor veel componisten een inspiratiebron gebleken. Landschappen, de zee of dierengeluiden vormen de basis van de mooiste werken in de muziekgeschiedenis. Niet alleen bootsen componisten het geluid van bijvoorbeeld vogels na in hun muziek, ook het gevoel dat de natuur teweegbrengt is een belangrijke inspiratiebron. Voor veel klassieke componisten is de natuur net zo’n tijdloos thema als de liefde en de dood. 

 

Anastasia:

“Ik ben blij dat ik weer de mooiste muziek op deze prachtige buitenplaats mag laten horen. Na een drukke periode met de organisatie van benefietconcerten voor Oekraïne, voelt dit festival weer heel erg vertrouwd.”

 

Op de podia meer dan 30 artiesten, waaronder Lestari Scholten, Metropole Orkest Cellos, Tony Overwater, Coal Harbour, BOHO4 strings, Lidy Blijdorp, de bekende boswachter Arjan Postma, presentator Ab Nieuwdorp en nog veel meer! Denk aan jazz en yoga, kunstenaars, modeshow, lezing, een kunstmarkt, exposities, klassiek, crossover en jazz. Geniet aan picknicktafels van de mooiste muziek, lekkerste hapjes en verfrissende drankjes.

bottom of page