top of page

Händel goes

Tinder

In 2018/19 presenteert Stichting Gooisch Klassiek in samenwerking met sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova de voorstelling Händel goes Tinder. Stichting Gooisch Klassiek heeft als doel het bij een breed publiek onder de aandacht brengen van klassieke muziek. Hiertoe organiseert zij festivals, concerten en voorstellingen met een speciale focus op toegankelijkheid en een interdisciplinaire aanpak. Vanuit deze doelstelling is het initiatief voortgekomen voor Händel goes Tinder: een toegankelijke voorstelling met een jong en fris karakter, waarin klassieke muziek wordt gecombineerd met comedy en multimedia. Gooisch Klassiek gelooft in de professionele en bevlogen aanpak van makers en musici Malkin en Kozlova, en zet zich vanuit haar doelstelling graag in om van Händel goes Tinder een succes te maken. ​​

 

Händel goes Tinder is een overdonderende ervaring, waarin opera, comedy en clubavond elkaar ontmoeten. Verschillende opera’s van 18e-eeuwse componist Georg Friedrich Händel worden gecombineerd tot een spannend en hilarisch verhaal, dat een feest van herkenning zal zijn voor iedere smartphone-verslaafde millennial. De voorstelling is een interactieve reis door het turbulente liefdesleven van Dorinda, een jonge vrouw die via de dating-app Tinder op zoek gaat naar de man van haar dromen. Via grote schermen in de zaal wordt het publiek hier deelgenoot van (en soms zelfs deelnemer).

Händel goes Tinder wordt geregisseerd door comedy- en musicalgoeroe Michael Diederich en begeleid door een band van internationale topmusici. Händel goes Tinder gaat in de seizoenen 2018/19 en 2019/20 op een theater- en festivaltournee door heel Nederland. 

Händel goes Tinder is mede mogelijk gemaakt door Norma Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

NORMA-fonds-logo-vierkant.jpg
logo-liggend.png
bottom of page